Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Érdekességek

Hibák a filmekben

Harry Potter és a Bölcsek Köve

1. A vonaton, amikor a fiúk beszélgetnek, a vonatablakon keresztül látni lehet egy kis szigetet a tóban. Aztán néhány pillanattal később megint feltűnik ugyanez a kis sziget. Aztán megint...
 

2. Amikor beosztják Pottert a házába, az asztal jobb oldalára ül le, Ron mellé. Aztán, miközben esznek, már Hermione, és Percy között láthatjuk az asztal bal oldalán.

3. A trollos résznél, Hermione bemenekül a legszélső wc-be. A troll leüti néhánynak a tetejét, és Hermione már a harmadikban van.

4. A troll jobbról a második mosdót teszi tönkre. Később a negyedik van összetörve, aztán megint a második.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

1. Miután a csodás repülő Ford kiköpi hőseinket és elszáguld, a fiúk pedig rohannak utána - ha jobban figyelünk, láthatunk egy elmosódott figurát, aki az önmagától repülő kocsit vezeti.

2. A Titkok kamrája forgatása során a Hermionét alakító Emma Watson eltörte a csuklóját. Abban a jelenetben, amikor Harry, Ron és ő beleisznak a varázsfőzetbe, láthatjuk a köpenye alól kikandikáló gipszet.

3. Abban a jelenetben, amikor Harry kicsusszan a kandallóból és a sötét boltba érkezik, láthatjuk, hogy odakint ragyogóan süt a nap, amikor kilép az utcára, mégis minden borús, esős.

4. A kamrában, amikor Harry a baziliszkusz megölése után visszakúszik Ginnyhez, egy nagy sötét tintafoltot láthatunk a vízben, aminek csak valamivel később, a napló átdöfése után szabadna kifolynia, egyenesen bele a vízbe, de úgy látszik, a jelenetet többször forgatták le, és otthagyták a tócsát.

 

Temérdeknyi pénz

A 7 kötetből készült 8 Harry Potter film több mint 7,7 milliárdnyi dollárt szedett össze!

Harry Potter filmek bevételei:

- Harry Potter és a bölcsek köve (974755371 $)
- Harry Potter és a Titkok Kamrája (878979634 $)
- Harry Potter és az azkabani fogoly (796688549 $)
- Harry Potter és a Tűz Serlege (896911078 $)
- Harry Potter és a Főnix Rendje (939885929 $)
- Harry Potter és a Félvér Herceg (934416487 $)
- Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész (956399711 $)
- Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (1328111219 $)

$ =Dollár [az USA pénzneme]